woensdag 23 juli 2014

Gentse feesten - gezonde bosbessentaart

Drie jaar geleden deelden we onze eerste bicky burger,
dansten we voor het eerst tesamen de schoenen van ons lijf,
en zagen we voor het eerst de zon en irish coffees gezamenlijk opkomen.
Sommige zaken veranderen nooit.

Drie jaar verder en 
twee ruzies
een dertigtal etentjes
één foodblog
zes verjaardagstaarten
honderdendrie bulderlachen
twee proclamaties
een tiental verkleedkostuums
een huwelijk
een ton goede en minder goede liefdesadviezen
en verschillende kledingruilen later nog steeds twee handen op één buik.


Wie na vijf dagen feesten nood heeft aan vitaminen raden we deze gezonde bosbessentaart aan.
't Is eens iets anders dan een buutram mee uuflakke hé.


Bosbessentaart

Wat heb je nodig?
  • 125 gram boter in blokjes
  • 250 gram suiker
  • twee eieren
  • 200 gram zelfrijzende bloem
  • 500 gram platte kaas
  • 250 gram bosbessen (diepvries mag)
  • snuifje vanille
  • één citroen
  • 3 eetlepels bloemsuiker
  • een handvol verse bosbessen
Wat moet je doen?

(1) Verwarm de oven voor op 180 graden. (2) Meng de boter en de suiker in een grote kom. (3) Voeg de eieren, bloem, platte kaas, vanille en bosbessen toe. Roeren! (4) Vul een grote cakevorm met het deeg en steek deze twintig à dertig minuten in de oven. (5) Maak ondertussen het glazuur. Voeg geleidelijk citroensap toe aan de bloemsuiker tot deze een smeerbare consistentie heeft. (6) Als de taart voldoende is afgekoeld smeer je het glazuur gelijk over de bovenkant uit. (7) Werk af door de verse bosbessen met losse pols over de taart te verspreiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten