woensdag 9 juli 2014

Hartverscheurende dilemma's: Kaastaart-in-een-wip vs Kompany-in-een-wip



WK voetbal. Ja, ook wij hebben gekeken. 
Een mens moet toch kunnen meepraten... 
Het is een rustige match. 
Tot plots...zou het? 
ja! JA! JAAA! 
Adrenaline wordt door ons lichaam gepompt, onze hartslag gaat omhoog, we zitten op het puntje van onze stoel en vergeten even alles om ons heen. Vincent Kompany is in beeld! 
Hij is lief, zoet en lekker. 
Net als onze kaastaart.


Kaastaart in een wip. Het is gezond, het is snel maar vooral: het is lekker. Echt lekker. Het ziet er niet alleen mooi uit, de inhoud is ook hemels. De frisse kiwi en zoete passievrucht worden aangevuld met zachte, romige kaasvulling. Om het geheel af te werken gebruikten we speculaas als krokante bodem.



En nu: kiezen, dames en heren!
We kunnen het tenslotte (helaas) niet allemaal hebben.




  • exotische kaastaart-in-een-wip

  • Vincent Kompany








Exotische kaastaart


1 kiwi
3 passievruchten
250 g platte kaas
200 g philadelphia (light)
kokospoeder
circa 3 el bloemsuiker
speculaaskoekjes (ongeveer 3 per glas)


(1) Start met het pletten van de speculaaskoekjes. Dit is het moment om al je agressie eens lekker uit te leven! Doe de kruimels in een exotisch ogend glas. Bij voorkeur flamingo's of palmbomen. 
(2) Daarboven doe je het vruchtvlees van een passievrucht. 
(3) Maak een mengsel van platte kaas, philadelphia en bloemsuiker. Proef regelmatig tijdens het toevoegen van de suiker, maak het zo zoet als jij zelf wil!
(4) Daarboven doe je partjes kiwi. Snij je kiwi in schijfjes of blokjes.
(5) Bestrooi met kokospoeder
(6) Smullen maar!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten