donderdag 17 juli 2014

Krabburger met mangosalsa

Een vraag die jullie zich waarschijnlijk stellen: waar halen wij onze inspiratie?
Zoals het een Hoogstaande Culinaire Blog betaamt: gastronomische documentaires, prachtige kleurencombinaties in de natuur, poëtische passages in vooraanstaande literatuur, magistrale kunstinstallaties...
Oh ja, of deze kwam van Spongebob.
Want als wij in Bikinibroek woonden, vond je ons gegarandeerd bij de Krokante Krab!





Krabburger

Voor 3 hongerige sponzen


3 broodjes - wij sneden een groot turks brood in drie hoeken
350 g krab in blik (neem gerust de goedkopere)
100 gr surimi krabsticks
1 ei
circa 50 g paneermeel
1 el koriander
bloem
optioneel: komkommer // ijsbergsla // sojascheuten // saus // mangosalsa // ...

Mangosalsa

1 mango
1 rode chilipeper
2 el koriander snijd zeker ook de steeltjes fijn, daar zit de meeste smaak in
1 rode ui
sap van 1 citroen


(1) Mix de uitgelekte krab uit blik met de surimi krabsticks, het ei en het paneermeel. Voeg koriander toe, peper en zout.Voeg paneermeel toe tot je stevige ronde ballen kan maken die niet aan je vingers blijven kleven. Rol drie ballen die je vervolgens in bloem wentelt. Maak er platte schijven van en bak deze in een pan met olijfolie.
(2) Snij de mango, de rode ui en de chilipeper in zeer fijne stukjes. Meng deze door elkaar en besprenkel met citroensap en koriandersnippers.
(3) Beleg het broodje met je burger en de mangosalsa. Naar keuze kan je nog ijsbergsla, komkommer of wat sojascheuten toevoegen.



(4) Smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten