dinsdag 19 augustus 2014

Limoen-kaastaart met oreo




Wederom een kaastaart.
Graag gedaan!


WACHT: niet zomaar een kaastaart, maar een kaastaart met frisse tinten limoen, een oreo-koekjesbodem én gecondenseerde melk voor een volle, zoete smaak.
Nu allemaal samen: "Dankjewel Raquel!"



Limoen-kaastaart

bron: Raquel Mendes

Wat heb je nodig?
24 oreo's
2 el boter, in kleine stukjes
3 à 4 limoenen
200 ml room
400 ml gecondenseerde melk
4 blaadjes gelatine

Hoe ga je te werk?
(1) stamp de oreo's fijn. (2) voeg de boter toe en kneed tot het geheel een deegbal vormt. (3) vul de onderkant van een springvorm met het koekjesdeeg en druk stevig aan. Laat opstijven in de koelkast terwijl je verder aan de slag gaat. (4) rasp de schil van de limoenen en pers de limoenen uit. (5) Mix de room tot zich stevige pieken vormen. (6) voeg de gecondenseerde melk gradueel en al mixend bij de slagroom. (7) laat de gelatine even weken in koud water en knijp vervolgens uit. Voeg de blaadjes toe aan het limoensap en meng goed tot deze volledig opgelost is. Indien dit zo moeilijk gaat kan je het limoensap even opwarmen. (8) voeg het limoensap met gelatine en de helft van de limoenschil bij het mengsel. (9) proef eens van de vulling en voeg indien nodig nog wat extra limoensap toe. (10) schep het beslag op de koekjesbodem en laat minstens twee uur opstijven in de koelkast. (11) werk af met de resterende limoenschil en eventueel enkele schijfjes verse limoen ter decoratie.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten